16.2.2011

Neiti Harvahammas

Oosalta on tarkemman tutkimuksen perusteella tippunut jo useampikin hammas, yläleuasta edestä yksi joka on jo pitkään heilunut ja alaleuasta pari poskihammasta. Yksi poskihammas on jo puhjennutkin :) Yksi hampaista valitettavasti uupuu jonkinlaisen onnettomuuden takia. Iltapäivällä huomasin että neitin toinen yläkulmahammas on mennyt poikki, kyllä ne kaikki oli vielä tallella eilen illalla kun hampaita tutkin. Soitin heti ell-päivystykseen kun luulin että pitää lähteä leikkauttamaan se loppu hammas pois. Mutta päivystyksestä sanottiin että kun se on maitohammas joka on mennyt poikki, niin todennäköisesti se pätkä tippuu itekseen siinä samalla kun muutkin hampaat vaihtuu. Pitää nyt vaan tarkkkailla sitä ientä hampaan ympärillä, jos näyttää että alkaa punoittamaan niin sitten tarttee viedä näytille. Hammas ei näytä Oosaa itseään vaivaavan mitenkään, on syönyt ihan normaalisti ja riekkunut, järsinyt ja roikkunut Artussa/sohvassa/sukissa samaan tapaan kuin ennenkin, eikä arista jos tynkää tai tyngän ympäristöä tökkii. Samalla varasin tehosterokotuksen ens tiistaiksi, ja samalla se lääkärisetä varmaan tuon hampaankin voi tarkistaa että pitäskö siitä olla vielä sillon huolissaan. Tarkemmin kun yritän miettiä, niin tuo katkennut hammas oli varmaan just se kulmuri, joka on tuntunut ehkä vähän löysemmässä olevan kiinni, eli oisko se sitten vaan taipunut vähän kun Oosa on esim. sohvassa roikkunut kiinni (suurta hupia silloin kun Arttu on sohvalla ja neitiä ottaa päähän kun ei itse vielä yllä hyppäämään sinne) ja mennyt siinä tohinassa sitten poikki. Mene ja tiedä, pitää nyt vaan toivoa että tuo loppu tippuu itekseen eikä tartteis leikkauttaa.

Tämän päivän ulkoilut suoritettiin pellolla mönkimällä, taaskaan ei hirmu pitkään pystynyt ulkona olemaan kun pakkasta oli vähän vajaa -25. Mutta pikku pätkiä kerrallaan, on ne pitkin päivää käyneet tuossa pihalla vetämässä muutamat rallirinkulat, eiköhän sitä siinäkin liikuntaa tule jonkin verran :)

Lumi vaan pöllyää kun nämä kaks kaahottaa


Saattaa ne sekunnin olla paikallaan
Pikku kaahari, ylinopeussakot pitäisi antaa ;)
Trinsessa
"Minä tuuleeeen!"

Neiti Kikkurahäntä
 

Ajatus "kuvauslapasista" on muhinut, ja pitää varmaan käydä huomenna ostamassa lankakerä. Olisihan se kiva kuvata ilman että on joko näpit jäässä tai sitten painelee vääriä nappeja tumput kädessä. En kyllä tiedä vielä miten niistä saisi tarpeeksi paksut ja lämpimät, neulomalla tuplalangalla? Vai pystyisköhän tuommosta tavallista lankaa jotenkin "huovuttamaan" siitä lapasen pinnalta että olisivat vähän tuulenpitävämmät? No taidan tehdä kuten monesti ennenkin, käyn ostamassa lankaa ja yrityksen ja erehdyksen kautta selvittelen parhaan konstin :)

2 kommenttia:

  1. neulo rääpikkäät eli sormenpäistä auki olevat sormikkaat :)

    VastaaPoista
  2. Ei pysty, kun sormet jäätyy! Neulon nuo "kolmisormiset" sormikkaat ja teen fleecestä vuoren sinne, jospa niillä ainakin pienemmillä pakkasilla tarkenis kuvata...

    VastaaPoista