8.8.2011

Kuopion kansainvälinen näyttely

Jopas oli pitkän tuntoinen reissu, aikalailla tasan 12 tuntia noin kolmen tunnin yöunilla, hooh! Pötkötkin simahti heti kun päästiin illalla kotiin, eipä niitä paljoa lenkillä tarvinnut käyttää.


Oosa ja Nemo <3 Vili. Häkin välistä on vaikea yrittää pussailla ja mielistellä :D



Aamulla startti oli klo 5.30, muutaman tauon jälkeen oltiin jo yhdeksän hujakoilla näyttelypaikalla. Pemukehän oli tarkoitus alkaa vasta klo 11, joten kerkesin hyvin harjoitella Maxin kanssa jonka olin luvannut esittää junnu-uroksissa. Laittelin myös omat koirat valmiiksi kehää varten; käyttää tarpeillaan, vaihtaa näyttelyremmit ja vähän harjailla (ei sillä, että niissä enää paljoa harjailtavaa olisi). Kohta sitten olikin junnu-urosten vuoro ja Maxin kanssa kehään. Ensin seistiin ja mentiin kerran ympäri, meni oikein hienosti. Sitten piti mennä pöydälle tutkittavaksi ja pulma tuli vastaan siinä, kun tuomari kysyi Maxin ikää; en tietenkään ollut muistanut tarkistaa asiaa! Joten hätäpäissäni sanoin 11 kk, joka sitten loppupeleissä osui aika oikeaan, kun Maxin 1-v. synttäreitä vietetään 11. päivä :) Maxi sai arvosanan EH eli erittäin hyvä, joten palautin Maxin omistajalleen ja aloin valmistautua Artun kanssa kehään menoon. Sää oli melko harmaa ja näytti siltä, että vettä saattaa hyvinkin tulla poutaisesta ennusteesta huolimatta, ja niin se alkoi ripsimään urosten nuorten luokan aikana, mutta sade onneksi taukosi sen verran, että Arttu (ja Oosa) pääsi käymään kehässä ilman sadetta :)

Artun kanssa valioluokassa oli vain yksi toinen uros, ja Arttu taas "pahemmassa" paikassa peränpitäjänä. Ensin seistiin ja sitten mentiin kerran ympäri; ei rynnimistä, jes! Kohta mentiin pöydälle, joka meni taas hyvin niin pitkään kunnes tuomari tuli tutkimaan. En muistanut edes sanoa Artulle "hampaat" ennenkuin tuomari alkoi katsomaan hampaita, joten jo tässä tuli ensimmäinen pakittelu. Kyllä se pöydällä pysyi koko ajan, mutta ei sitä mitenkään hienoksi esiintymiseksi voinut sanoa. Tuomari kysyikin, että jos koira on valio niin senhän on pakko olla tottunut pöydälläoloon. Kehäsihteerin avustuksella sitten sanoin, että sillä on pöytäkammoa ja on siksi tämmöinen ja asia tuntui olevan ok? No, seuraavaksi sitten edestakaisin ja kerran ympäri ja ERI kouraan, ohoh! No sitten suorilta kilpailukehään, ja tultiin toiseksi kuten arvasinkin, mutta saatiin peräti SA. No, emäntä oli vähän unenpöpperössä ja oli jo tunkemassa Arttua takaisin häkkiin, kun Heidi ystävällisesti huomautti, että Arttuhan menee vielä paras uros-kehään...no kappas, niinhän se tekee! :D No, äkkiä takas kehän reunalle ja melkein suorilta takaisin kehään. Sitten sattui thö katastrooffi: Sulo-cardi, jonka kanssa Arttu ei ole kovin lämpimissä väleissä, sattui kävelemään kehän vierestä ohi ja Arttuhan tietenkin hoksasi asian ja alkoi ärisemään Sulolle! :( Ihme kyllä, tuomari vain naureskeli?! No, sain Artun asettumaan ja seisoskeltiin tovi jos toinenkin, mentiin vielä kerran ympäri ja seisottiin lisää. Tuomari poimi ensimmäisen, ja toisen, ja kolmannen...ja käveli meidän ohi ja sanoin "fourth". Ajattelin että se tarkoitti vieressä seisovaa avoimen luokan urosta ja jäin odottamaan paikalleni, että saan hakea Artun arvostelun. No, tuomari alkoikin viittomaan meitä neljännelle paikalle, eli Arttu sitten oli kaiken kukkoilun ja pöydällä pakittelun jälkeen neljänneksi paras uros, vau! Serti ja Cacibbi meni ensimmäiselle urokselle, varacacib kolmannelle, eli härpäkkeitä ei meille asti herunut, mutta eipä se haitannut yhtään; Artun kanssa olin liikkeellä asenteella "kunhan se ei hyppää pöydältä alas eikä rynni (ainakaan kovin paljoa) niin olen tyytyväinen" - ja tämä tavoite täyttyi :) Sitäpaitsi arvostelukin on kiva, joten ei valittamista:

"Scissor bite. Good skull and ear set. Middle brown eyes. He is a little bit narrow in underjaw. Nice front. Good strong topline. Nice depth of body. Sufficient rear angulation. Feels much better when moving around." VAL-ERI VAK2 SA PU4

Seisoo hyvin pöydällä ennen tuomaritädin kopelointia

Vähän lahnailua havaittavissa, mutta ei rynnimistä! :)
 Seuraavaksi juoksujalkaa takaisin häkille, ja Oosa esille. Kehään kerettiin jo kerran jos toisenkin huudella ennenkuin sain numerolapun vaihdettua oikeaksi. Siitä vaan suorilta jonon jatkoksi ja melkein samoilla vauhdeilla kehän ympäri. Neiti oli vissiin ollut nukkumassa, kun oli vähän silmät ristissä ja turkki sekaisin, mutta niin se vaan kerran ravisteli turkin ja otti tutun "mitä tehään?"-ilmeen, mahti plikka :) Hetki odotettiin, kun oltiin arvosteluvuorossa luokan viimeisenä. Seuraavaksi pöydälle ja se meni hienosti (kyllä tätä osaa arvostaa Artun jälkeen!), sitten edestakaisin ja kerran ympäri - ja ERI saatiin, jihuu! Samalla tuli myös luokkavoitto, sillä kaksi muuta juniorinarttua saivat EH:n. SA:ta tuomari ei kuitenkaan antanut, mutta ei se juuri haitannut, sillä tuomari ei jakanut edes ERIä kuin kahdelle junnulle, joten siihen saa olla tosi tyytyväinen! Ja arvostelu on oikein mukavaa luettavaa:

"9 months. Scissor bite. Middle brown eyes. A little bit low set ears. Good front. Nice bone and feet, nice topline, excellent body for her age. Wellangulated rear but little bit narrow on the hocks. Moves well." JUN-ERI JUK1

Kokonaisuudessaan olen oikein tyytyväinen Kuopijon reissuun ja Oosan debyyttiin junioriluokassa, tämän reissun tavoitteet ylittyivät reilusti! Koko reissu oli oikein mukava sateesta huolimatta, kiitos hyvän matkaseuran :)

Oosa ja Nemppa lähdössä kotimatkalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti