31.3.2011

Näyttelyharkoissa

...meni maanantaina enemmän kuin mukavasti! Tällä kertaa Oosa ei välittänyt toisista koirista ollenkaan, malttoi ravata muiden perässä hienosti, asettui nättiin asentoon seisomaan ihan itse ja oli muutenkin kertakaikkisen ihana! Tai no, ainahan se on ihana ;) Melkein kokonainen possun sydänkin siellä meni nameina, mutta se nyt on sivuseikka...

Sarjassamme seisota koiraa ja kuvaa itse samalla...ja näyttelyremmin virkaa hoitaa kengännauha, tyylikästä, kerta kaikkiaan! Mutta pääasia että pikkuneiti on taas valloittavan suloinen ja näyttää, että osaa seistä takajaloillaankin hyvin :)

Neiti seisoo maassa ihan älyttömän hyvin - siis kun pöydälle yrittää ähertää sitä seisomaan, niin se jäisi itse könöttämään takajalat rungon alla näyttäen ei-niin-edustavalta. Ja sitten kun tassuja asettelee, niin asento muuttuu vielä ihmeellisemmäksi, ikään kuin Oosa ei enää osaisi seisät takajaloillaan ollenkaan, vaan tönöttäisi etujalkojen päällä niin että takajalkojen varpaat vähän hipaisee maata. Selkäkin jää köyryyn, eli voinee päätellä että Oosa ei kuulu siihen ryhmään joka seisoo aseteltuna hyvin, toisin kuin Arttu. Onneksi tuo nätisti seisominen tulee maassa ollessa jo aika usein ihan itsekseen, välillä toinen takajalka saattaa jäädä rungon alle, mutta kun sen siirtää varovasti oikealle paikalle, niin asento on silti luonnollinen. Nyt pitää vaan ahkerasti harjoitella että se nätti asento tulisi joka kerta suoraan! Takakulmauksetkin näyttää huomattavan paljon paremmilta nyt ;)

Pöydällä tutkittaessa Oosa ei vielä malta seistä paikallaan, mutta eipä sen tarttekkaan, kun ikää on vasta 5 kk! Hampaat se kuitenkin antaa katsoa ihan nätisti ja muutenkin tunnustella, vaikka vähän pitääkin liikkua välillä. :) Harjoitusten lopuksi otettiin Oosan kanssa vielä ympyrän ravaamista ihan yksikseen, kun se ei aina tunnu hoksaavan että välillä tehdään muutakin kuin mennään edestakaisin. Neitillä meni taas oikea turbovaihde päälle ja sain itse juoksemalla juosta että pysyin perässä! Ai että, kun sen saisi näyttelyissäkin ravaamaan yhtä hienosti, vaikka ei se tuomari varmaan kerkäisi edes katsoa niitä liikkeitä siinä vauhdissa :D Toki se liikkuu muutenkin hyvin, mutta tuo turbovaihde on ihan oma lukunsa! Liikkeet on parantunut tässä parin kuukauden aikana hurjasti, alussa oli löysää kyynärpäätä ja länkisäärtä, vaikka "draivia" liikkeistä löytykin. Nyt takaliikkeet (vai pitäiskö sanoa takajalat?) alkaa olla jo suht suorat ja kyynärpäätkin on tiivistyneet hyvin :)

Pitää vaan toivoa että tuo nätisti esiintyminen ei johdu pelkästään siitä, että treenipaikka on tuttu ja neiti tietää mitä sinne mennään harjoittelemaan. Lauantaina mennään neitikookin ekaan mätsäriin (jos ei ihan puukkoja sada taivaalta), toivottavasti se malttaisi keskittyä edes puoliksi yhtä hyvin kuin tuolla treeneissä! Vähän kyllä epäilen, mutta onpahan ainakin kanssakilpailijoilla hauskaa ;) Tavoitteet ei ole korkealla; toivon vain että se ei hauku koko aikaa muille koirille, malttaisi seistä edes hetken aloillaan kehässä ja jos oikein hyvin menisi niin ravaisi nätisti edes puolikkaan ympyrän muiden perässä.

1 kommentti:

  1. Tosi hienosti seisoi neiti kengännauha kaulassa :D

    VastaaPoista