1.3.2011

Neiti Näpsän ekat näyttelytreenit

...eikä ne etes menneet niin huonosti mitä kuvittelin ;) Kyllä neitillä on esiintyminen verissä, se vaan kaipaa pientä hienosäätöä!


Harjoitukset pidettiin vanhalla kasvihuoneella. Hallia Oosa ei noteerannut mitenkään, ja hyvä niin. Sisälle mentyä se alkoi puhisemaan, pöhisemään ja haukkumaan muille koirille, mutta sen olin jo arvannut etukäteen. Eikä se etes kovin paljoa haukkunut, kun ottaa huomioon että se näki ensimmäistä kertaa elämässään hallillisen vieraita, eri rotuisia ja -kokoisia koiria. Ne isot aiheutti enemmän pöhinää ja räksytystä, mutta senkin arvasin etukäteen, kun Oosa ei ole tähän mennessä telminyt kuin noiden perhepiirin koirien kanssa, jotka kaikki edustaa tätä pienempää kokoluokkaa.


Vaihdoin Oosalle näyttelyremmin ja annoin sitten katella ympärilleen. Varmaan vartin se jaksoi pöhistä, sitten alkoi vähän rauhoittumaan ja alettiin näyttelyjuttuja harjoittelemaan. Neiti seistä tönötti kyllä tosi hienosti, kun ulkona, tai ylipäänsä maassa, seisomista ei olla harjoiteltu oikeastaan ollenkaan. Melkein heti päästiinkin sitten juoksemaan ympyrä muiden koirien kanssa. Siitä ei tullut kyllä yhtään mitään, Oosa veti edellä menevän perään laukaten ja räksytti samalla iloisesti, namit ei kiinnostanut yhtään (tosin tämänkin arvasin jo etukäteen) :D No, siitä en jaksa lannistua, ja varmaan tuokin olisi sujunut paremmin harjoitusten lopuksi :) Seuraavaksi sitten treenailtiin omaan tahtiin seisomista ja edestakaisin liikkumista. Liikkeissä se aluksi innoissaan pisti helposti laukaksi, mutta melko nopeasti se hoksas että tarkoitus on ravata eikä laukata. Hieno tyttö! Maatakaan ei kovin paljoa nuuskinut, hienoa sekin :) Seisomisharjoitukset meni noin 10 kertaa paremmin kuin olin kuvitellutkaan. Oosa osaa käsimerkin avulla napottaa melko sievästi, ja malttaa odottaa paikallaan että namin antaa eikä hyppää vastaan (ja syö siinä samalla emännän sormia).


Pöydälläkin kävästiin pari kertaa. Mitään supertarkkaa syyniä ei alettu tekemään, lähinnä silittelyä ja kevyttä tunnustelua. Hampaatkin vilkaistiin nopsasti, ja se meni kyllä tosi hienosti! Ja tietenkin paljon kehua ja nameja, että pöydällä olemisesta jää kiva muistikuva :) Kokonaisuudessaan treenit meni kyllä ihan mukavasti, loppua kohti parani hurjan paljon. Melko paljon sen pitää niille muille koirille pöhistä, mutta eiköhän tuokin tapa "parane" kunhan päästään enemmän harjoittelemaan :)


Pötkylät kävi tänään erikseen lenkillä, ja ai että Oosalla oli kivaa kun pääsi emännän kanssa kahdestaan rallittelemaan. Toki Arttukin osasi nauttia tästä (harvinaisesta) kahdenkeskisestä ajasta, mutta tänään ei käyty semmoisessa paikassa missä Artun olisi voinut päästää irti, joten se sai tyytyä sitten remmilenkkeilyyn. Oosaa pystyy vähän "pienemmillä" alueilla pitämään vapaana kun se ei lähde kovin kauas emännästä, ainakaan vielä.


"Jjjep, reitti selvä"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti