25.7.2013

Onkelma pysyy, kohde vain vaihtuu

Rillan kanssa on yleensä käyty lääkärireissujen jälkeen Johannan ja Taran luona kylässä. Vissiin Rilla tykkää niin kovasti vierailla Jossun luona leikkimässä Taran kanssa, että keksii nyt lääkärireissuille syitä toinen toisensa perään. Rilla-rakas, voidaan kyllä käydä Taran kanssa leikkimässä ilman lääkärireissujakin!



Neiti alkoi maanantai-iltana pissailemaan ihan solkenaan, monta kertaa tunnissa. Vaikka se ei vielä sisäsiisti olekkaan, tuo oli jo sen verran epänormaalia, että alkoi hälytyskellot soida. Lisäksi olin aikaisemmin pistänyt merkille, että Rilla putsaa takapuoltaan ja hieman ihmettelin sitä, kun muistelin, että Oosalla meni melko pitkään, ennen kuin se alkoi itseään putsaamaan. Holtittoman pissailun ja takapuolen putsaamisen kun ynnäsin yhteen, niin hoksasin että kyseessä lienee virtsatietulehdus. Jippii. Tiistaiaamuna siis ensitöikseen puhelin käteen ja soittelemaan siinä toivossa, että jonnekkin lääkäriasemalle saisi vielä samalle päivälle ilta-ajan, ettei tartte päivystykseen lähteä. Onneksi Oulun Eläinklinikka pelasti jälleen, tosin tällä kertaa päästiin Agnieszkan luokse Claudion sijaan. Eli taas sai jännittää miten kommunikointi sujuu, mutta onneksi puhelimeen vastannut kiva poika lupasi tulkin meille. :D Ymmärrän kyllä mitä lääkäri puhuu, mutta pelkään etten itse osaa selittää näitä vaivoja riittävän ymmärrettävästi englanniksi... Meillähän ois ollut perjantaina kontorollikäynti korvatulehduksen tiimoilta, mutta korvat luvattiin vilkasta samalla reissulla, että onko ne alkaneet paranemaan.

Pieni marjanpoimija

Lääkärireissulle piti saada pissanäyte mukaan, joten keiteltiin tyhjä pilttipurkki ja "desinfioitiin" saunakauha kiehuvalla vedellä ja sitten vaan pihalle kauhan kanssa juoksemaan Rillan perässä. Pissanäytteen saaminen ei ollutkaan ihan helppoa, mutta onneksi sieltä kuitenkin pikku liri saatiin talteen. Eipä Rilla tietenkään enää päivän mittaan ollut pissaillut enää yhtä paljon mitä edellisenä iltana, kun sen lääkäriajan sain varattua, mutta kyllähän sen arvaa miten siinä olisi käynyt, jos en aikaa olisi varannutkaan! Joten, pissanäytteen ja Rillan kanssa kohti lekuria, jälleen kerran.

Mansikkapenkin monsteri. Rilla tykkää mansikoista niin paljon, että yrittää niitä itse poimia, sillä seurauksella, että se on useamman kerran saatu käydä irrottelemassa tuosta verkosta...

Vaikka Rillan kanssa onkin lääkärissä saatu nyt juosta ahkerasti (enemmän kuin Artun ja Oosan kanssa yhteensä) ja on korvia ronklattu ja piikillä tökitty, niin silti se menee sinne aina iloisena ja häntä viuhuen. Tällä kertaa odotushuone oli tyhjä, mutta silti se tohotti innoissaan menemään, höpsö. :) Pissanäyte haettiin ensin tutkittavaksi ja sitten päästiin lääkärin tutkittavaksi. Kuume mitattiin ja pissailusta kysyttiin tarkemmin, sitten otettiin korvista näytteet tutkittavaksi. Voi että nuo odotukset on Rillasta NIIN mälsiä, kun se kiva lääkäritätikin lähti pois... Takaisin tullessa lääkäri alkoi selittämään, että näytteessä oli paaaljon valkosoluja ja bakteereita. Masentuneena kuuntelin, että eikö se korvatulehdus ole alkanut yhtään paranemaan, vaikka korvat on omasta mielestä ollut nyt tosi puhtaat. "Onneksi" lääkäri puhuikin pissanäytteestä, korvanäytteissä oli enää niin vähän bakteereita, että lääketippojen laitto saadaan lopettaa ja jatkossa kuukauden ajan vaan putsailla korvia pari kertaa viikossa. Huh! :) Mutta pissanäyte siis kuhisi bakteereja ja seassa oli myös valkosoluja, joten tulehdushan siellä on, eli kymmenen päivän antibioottikuuri saatiin. Onneksi korvat kuitenkin on nyt kunnossa, yksi stressi vähemmän. Tai no, stressin aiheuttaja (tulehduksen kohde) vaihtoi vain paikkaa, mutta onhan tuo helpompaa ja mukavampaa antaa lääke tablettina kuin läträtä korvatippojen kanssa. :) Kontrollipissanäyte pitää viedä tutkittavaksi 7-10 päivän päästä, jotta tiedetään, onko tulehdus alkanut parantumaan, vai pitääkö kuuria vielä jatkaa. Laskua maksaessa henkilökunta jo naureskeli, että Rillahan voisi alkaa niille maskotiksi, kun alkaa olla vakioasiakas ja on niin reipas ja söpö. :D

Jättikieli


Antibiootithan voi pistää mahan löysäksi, joten ennakoin eilen sen verran, että kävin töistä tullessa ostamassa maitohappobakteerivalmistetta. Jospa tästäkin selvitään. Kysymys kuuluu, että mitähän sitä sitten seuraavaksi...?


1 kommentti:

  1. Voi ei! Rillalle pikaista paranemista!

    Mietin tuota Rillaa sen verran ja tätä tulehduskierrettä että mitä se syö? Onko kovin viljapitoista? Viljat aiheuttavat hiivaa ja tulehdusta.

    Meillä Saffin antibiootti/korva/tulehdus kierre saatiin katki kun heitin viljat siltä mäkeen. Ja Saffillahan teetätin ne allergiatestit jotka paljasti kaura,ohra,vehnä allergiat.

    Voisit ehkä kokeilla siis laittaa Rillan hetkeksi viljattomalle eli liha/luu/kasvis ruualle. Muistan lukeneeni blogista et Rilla on syönyt vähän mitä sattuu nappulaa? Olisiko niissä jokin tällä hetkellä allergisoiva tuote joku vilja esim. tai maissi tai peruna?

    Ja Voikukkaa voit syöttää ruuan seassa tukemaan elimistöä. Ihan vain voikukanlehtiä ja jos on kukkia niin niitä pilkot ruuan joukkoon :)

    VastaaPoista