22.7.2012

Näyttelyvuosi paketissa

Paltamosta kotiuduttu ja niin se näyttelyvuosi on tältä erää paketissa. Jos Artun karvanlähtöä katsoo, niin sanoisin että ihan hyvä - eipä siinä kohta montaa karvaa ole ristissä. :D

Iloinen poika odottamassa kehävuoroa. :)
Kuva © Eevaliisa Takalahti

Eilen oli suuntana Kemin kansainvälinen näyttely. Alunperin pembroket piti tuomaroida tanskalainen corgikasvattaja Tuula-Maija Tammelin, joten odotin näyttelyä innolla. Aikataulujen tultua kävi ilmi, että pembroket oli siirretty ruotsalaiselle Ewa Erikssonille. Mietin jo ilmottautumisien perumista, koska tuomarinmuutos harmitti, mutta päätin sitten kuitenkin lähteä koittamaan onneani, ja ihan kivat tulokset sieltä sitten tulikin! :)

Aamulla oli startti Muhokselta yhdeksän kieppeillä, silmät ristissä, mutta heräsinpäs ajoissa! Matkalla koukkasin Oulusta Mirkan kera Iitun ja Lotan matkaan. Olipa muuten homma saada mahtumaan farkkuun kaksi häkkiä ja näyttelypöytä. Voisi ajatella että nakkaa vaan kamat auton kyytiin, vaan ei se ihan niin yksinkertasta ollutkaan, se paku alkaa tuntua varsin houkuttelevalta ajatukselta tuon tetriksen jälkeen! Lotalla oli siis juoksut parhaimmillaan menossa, joten vähän sai jännittää, että luritteleeko Arttu koko matkan lemmenlauluja ihanan tuoksuiselle Lotalle - mutta Arttu on herrasmies, ei se semmoisia harrasta! Matka meni rauhallisissa merkeissä, eikä ukkelilla mennyt nuppi sekaisin edes näyttelypaikalla, vaikka sielläkin vierekkäisissä häkeissä olivat. :)

Valioluokassa oli kolme urosta ja Arttu keskimmäisenä arvosteluvuorossa, vähän jännitin että miten esiintyminen menee, mutta turhaan jännäsin, hienostihan se meni: tattista vaan naksuttimen keksijälle! :) Pöydälläoloa en edes muistanut stressata, ja sekin meni hienosti. Arttu on nykyään menossa niin innoissaan pöydälle, että meinasi kaataa koko pöydän kun alkoi tohkeissaan pomppimaan vasten - meinasi tuomariakin naurattaa. :D Arttu esiintyi muutenkin tosi reippaasti ja tomerasti, oli kiva olla kehässä ukkelin kanssa. Olin iloisesti yllättynyt, kun Arttu sai erinomaisen kera sa:n ja sijoittui luokkansa toiseksi! Paras uros -kehässä sijoituttiin vielä neljänsiksi, ei yhtään pöllömmin, kun odotukset oli EH:ssa. :D




Kuvista kiitos Empulle!


VAL-ERI2 SA PU4
"Erittäin miellyttävä valiouros. Hyvin kaunis ilme, hyvin asettuneet korvat. Erinomainen runko ja luusto sekä hyvät suorat raajat. Hyvä selkä ja risti. Energiset vapaat liikkeet. Tänään ei parhaassa karvassa, mutta hyvä karvanlaatu. Hyvin esitetty."

Seuraavaksi vuorossa oli "pikkytytöt", eli Iitu ja Oosa, joita vaihdettiin taas keskenään. Oosa duracellpupuna aivotuksineen menee yli meikäläisen hilseen, mutta Mirka saa tättähäärän esiintymään ihan kivasti, joten itse menin kehään Iitulaisen kanssa. Iitussa on lienee sen verran Artun piirteitä, että tuntuu tutulta olla neidin kanssa kehässä. :) Esiintyminen meni varsin kivasti ja Iitu saikin erinomaisen. Oosa tönötti pöydällä tosi hienosti, liikkeetkin meni ihan hyvin, mutta tuomarin pöydän edessä maassa oli jokin niin vastustamattoman ihana tuoksu, että Oosa ei keskittynyt enää ollenkaan. Tuomari sakotti kikkurahännästä, joten tuloksena EH. Kilpailuluokassa Iitu tuli ensimmäiseksi ja Oosa kolmanneksi, Iitu sai vielä SA:n, joten jäätiin sitten odottelemaan paras narttu-kehää. Iitu sijoittuikin sitten kolmanneksi saaden varasertin ja varacacibin, oikea cacibbi meni Lotta-äiskälle, joka oli hienosti VSP. Eli pieni perhe pärjäsi ihan kivasti Kemissä. :) Kiitokset Mirkalle Oosan esittämisestä sekä matkaseurasta, muuten olisin varmaan nukahtanut rattiin!

NUO-EH3

"Feminiininen nuori narttu. Hyvin kaunis pää ja ilme, hyvä kaula, erittäin hyvä runko ja luusto. Hyvät kulmaukset. Hieman lyhyt rintakehä. On ylpeä hännästään, joka on täysin "pyörä"/"rengas" ja laskee arvosanaa. Hyvä turkki."

Tänään sitten vielä yksi tuskainen aamuherätys ja kokka kohti Paltamon ryhmänäyttelyä Veli-Pekka Kumpumäen arvosteltavaksi. Näyttely olikin vaihteeksi sisänäyttely, vaikka kesäaikaan ovatkin yleensä ulkona. No, eipä tarvinnut säästä murehtia, vaikka se tänään olisikin ollut ihan hieno ulkonäyttelyä ajatellen. :) Arttu esiintyi taas tomerana saaden erinomaisen ja sijoittuen toiseksi valioluokassa kera kivan arvostelun.

VAL-ERI2
"4 v. Hyvin rakentunut uros, ei tänään turkissaan. Erittäin hyvät mittasuhteet ja vahva luusto. Hieman vaaleat silmät. Kuono-osa voisi olla tukevampi. Hyvät korvat. Kaunis ylälinja. Erittäin hyvä eturinta. Hyvä rungon syvyys. Taka-askel voisi olla pontevampi, muuten liikkuu ryhdikkäästi."

Mirkan kanssa taas vaihdettiin pikkutyttöjä keskenään. Iitulla oli vauhti päällä ja esiintyi supertomerasti, saaden erinomaisen. Oosakin esiintyi tosi hienosti ja tuntui olevan astetta paremmin kuulolla mitä eilen, ja tättähäärä yllättikin saaden myös erinomaisen! :) Kilpailuluokassa Iitu tuli ykköseksi SA:n kera ja Oosa sitten kakkoseksi, kun ei muita ollut. Yllättävän hyvin tytöt esiintyi, vaikka joutuivatkin juoksemaan peräkanaa, ja vielä se oma emäntä oli siellä kaverin hihnan päässä. :) Iitun kanssa käytiin vielä pyörähtämässä paras narttu-kehässä, jossa tultiin kolmansiksi.

NUO-ERI2
"Tanakkarunkoinen, iloinen narttu, jolla reippaat, hieman lyhyet liikkeet. Kaipaa lisää kulmauksia erityisesti etuosaan ja pidemmän rintakehän. Turhan alaskiinnittyneet korvat, muuten erittäin hyvä pää. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä turkki"

Ensimmäinen ja varmasti myös viimeinen kerta, kun Oosan häntää sanotaan hyväksi! :D Mutta muuten ihan Oosan näköinen arvostelu.

Eli kaikkinensa ihan mukava viikonloppu ja mukava päätös näyttelyvuodelle, ensi vuonna sitten katsellaan taas minne päin sitä lähdetään. :) Ja kylläpä on muuten ihanaa, kun ens viikonloppuna ei tartte lähteä minnekkään!

Muokattu 25.7.: lisätty muutama kuva. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti