21.6.2012

Juhannus!

Ja emännän neljän päivän loma, jipii!










Juhannuksen kunniaksi pötköt pääsi tutustumaan hevosiin. Arttua kiinnosti kovasti ja olisi leikiksi pistänyt, mutta Artun harmiksi polle ei ymmärtänyt leikkiinkutsuörinää ja corgihepuleita. Ihme humma?! :D Oosa tyytyi katselemaan vähän matkan päästä ja kommentoimaan välillä tuttuun tapaansa "bouvouvou".





"Onks siellä jotain syötävää?!"







Arttukin täytti taas vuosia, kyllä aika menee kuin siivillä! Rakkaalla höntillä tuli mittariin jo neljä vuotta. Maksalaatikkokakku jäi nyt väliin, mutta kuppiin eksyi iltaruoan yhteydessä muita herkkuja. :)

Arttu 4-vee

Oosan juoksutkin on onnellisesti ohi. Juoksuväli oli nyt 8 kk, jospa se seuraavakin olisi noin pitkä, helpottaisi kummasti elämää. ;) Nyt muuton jälkeen kun saavat olla saman katon alla koko juoksun ajan. Kyllähän ne pari ekaa viikkoa menee ihan hyvin, Arttua ei kiinnosta neitin takapuoli sen enempää kuin normaalistikkaan, mutta sen pahimman viikon ajan on kyllä talon ihmisväellä pinna melkosen kireällä. Ei pelkästään se, että Arttu on sekaisin, vaan kun tuo neitikin on melkosen rietas pikkupelle...huoh. No, onni on tässä tapauksessa kaksikerroksinen talo, saa sen ~viikon ajan toinen asua yläkerrassa ja toinen alakerrassa. Tai no, Oosa on yläkerrassa ja Arttu nököttää uskollisesti ylimmällä portaalla portin takana... Tuntuu olevan myös tehokas laihdutuskuuri nuo juoksut, sekä Artulle että Oosalle. Artulta ei kyllä jäänyt kuin yksi aamuruoka väliin, mutta muuten oli niin kierroksilla, että painoa lähti 1,5 kg. Oosaltakin lähti puolisen kiloa painoa, kun neiti paastoili hormonohuuruissaan. Olihan niitä tarkoituskin vähän laihduttaa, mutta noinhan tuo kävi helposti. :D

Pöksy-Oosaa ei huvita lähteä lenkille kaatosateeseen...ja Arttu on toki siellä missä pöksy-Oosakin. :D
Toissa viikonlopun piti olla ihan vapaa ilman suunniteltuja menoja, mutta niin sitä vaan sai päähänsä, että lähdenpä käymään mätsärissä ja vielä kumpanakin päivänä. Lauantaina suunnattiin Artun kanssa Muhoksella järkättyyn mätsäriin, jonne mentiin treenaamaan pöydälläoloa ja miestuomarin kopeloitavana olemista. Kehässäolo meni ihan nappiin kaikin puolin, pöydällä ei ollut havaittavissa enää minkäänlaista arastelua edes hampaita katsottaessa. Jospa tässä uskaltaisi varovasti toivoa, että pöytäkammoilut olisi taaksejäänyttä elämää! Parikehässä meillä oli kilpakumppanina hienosti esiintynyt villakoira, joka saikin sitten punaisen nauhan. Parikehän jälkeen ei kauaa jouduttu odottelemaan sinisten kehän alkua. Kehässä oli muistaakseni tasan neljä koiraa, joten sijoituksille asti päästiin joka tapauksessa, mutta olin ihan yllättynyt, kun tuomari päätti sijoittaa meidät ensimmäisiksi, sen verran hienosti esiintyivät kaikki! Jälleen vähän odottelua ennen BIS-kehää, tässä välissä Arttu kävi vähän pussailemassa aiemmin vapputorilla tavattua kivaa tätiä. Harmi kun ei kamera ollut matkassa, melko muikea ilme oli ukkelilla. :D Hetikohta BIS-kehä alkoikin, jossa saatiin seisoskella tovin aikaa, ennenkuin päästiin edes liikkumaan. Namit alkoi huveta melko nopeasti, joten oli helpotus, kun lopulta päästiin liikkeelle ja sen jälkeen jälleen pöydälle tutkittavaksi. Taas vähän liikkumista ja sen jälkeen loputtomalta tuntunut seisoskelu, kun tuomarit miettivät sijoituksia. Tässä vaiheessa nameja oli jäljellä enää muutama, joten alkoi jännittää, että kerkeääkö namit loppua kesken ennen kuin tuomarit saavat päätöksensä tehtyä. :D Lopulta sijoituksia alettiin huudella, tässä vaiheessa sain jo "palkata" Arttua nakille haisevien sormien nuuskimisella... Hieman ihmetytti, kun meidät parikehässä voittanut villakoira tippui aikasemmin pois ja me Artun kanssa päästiin BIS2-sijoitukselle, vaikka Artun esiintyminen loppupuolella olikin "hieman" välinpitämätöntä ilman nameja! Vautsi! Ykköseksi tuli hieno bouvier, notta ei me alkuunkaan huonolle hävitty. :)

Muhoksen mätsäri, Arttu SIN1 & BIS2


Sunnuntaina suunnattiin vuorostaan Oosan kanssa Utajärvelle mätsäriin. Ajattelin, että on nopea keikka, että tuskinpa sinne on paljoa porukkaa tullut - vaan mitä vielä, paikalla oli paljon enemmän populaa mitä Muhoksen mätsärissä! :D Mutta eipä se haitannut, hyvä ilma niin mikäs siinä ootastellessa. Pienten aikuisten kehää odotellessa seurattiin siskon kanssa baby puppies-kehää, voi pojat mitä ihania vauvoja siellä oli! Oosa oli aluksi taas totuttuun tapaansa kommentoimassa kaikkea liikkuvaa, mutta aika äkkiä se rauhoittui ja ennen kehää harjoitellessa oli suht hyvin kuulolla, joskin epätavallisen välinpitämättömällä tuulella. Mietin jo, että mitenköhän kehässä menee, jos neitiä ei kiinnosta pätkääkään, mutta niin vain esiintymiseen tuli tuttua tomeruutta heti kun "viralliseen" kehään päästiin. Mitä sitä turhia harjoitellessa esiintymään, sehän tehdään vasta sitten kun ollaan huomion keskipisteenä, nih! ;) Oosan ilmoitin toiseksi viimeisenä pieniin aikuisiin, joten meidän "parikehässä" oli sitten kolme koiraa, jotta viimeisen ei olisi tarvinnut esiintyä yksin. Tuomari oli hieman mielenkiintoinen, kun ei tutkinut pikkukoiria pöydällä, mutta eipä se loppupeleissä haitannut - varmaan Oosalla se pöydälläolo menee jo suht rutiinilla, mutta maassa tutkiminen onkin uus juttu. Hyvin se antoi kopeloida, mutta paikallaan ei ois malttanut olla millään.

"Hieman" tyytyväinen neitinakki, kun on huomion keskipisteenä. :D



Ei se pöydälläkään törötä kuin liimattuna, mutta ei onneksi ihan noin paljoa hökellä. :D Liikkeetkin meni hienosti, malttoi ravata eikä lähtenyt edellä menevän perään juoksemaan. Tuomari kuulosti yhtä baby puppya rankaisevan löysyydestä, joten ajattelin, että tuomaripolo varmaan saa slaagin, kun alkaa kopeloimaan juuri juoksunsa lopettanutta löllerö-Oosaa, mutta ihmeekseni löysyydestä ei kuulunut mitään kommenttia, ja Oosa sekä meidän edellä ollut koirakko sai punaiset nauhat ja takana tullut, hieman laiskasti esiintynyt tipsu sinisen. Seuraavaksi päästiinkin punaisten kehään, jossa sijoituttiin peräti kakkosiksi. Ilmeisesti Oosa ei sitten tuomarin mielestä ollut järkyttävän löysä, vaikka omasta mielestä se löllyi edelleenkin ällöttävästi. :D Sijoitus oli oikein mukava, kun ei tarvinnut BIS-kehää jäädä odottelemaan, nimittäin isoja koiria näytti olevan aika runsaasti paikalla ja kehät vasta aluillaan siinä vaiheessa, kun pienet koirat oli jo arvosteltu!

Utajärven mätsäri, Oosa PUN2

1 kommentti:

  1. Jippii!

    Oisitte yhden 4stä lomapäivästä käyttäneet täällä kyläilyyn, vanhaa äitiänne katsomassa!

    terv. Äiti

    VastaaPoista